Derfor falt Bocuse d’Or-vinneren for smart, elegant og "idiotsikkert" dansk design.


Mesterkokkens gigantkjøkken er fremtidsrettet og tidløst.

 

Ørjan Johannessen beveger seg elegant og målrettet mellom de romslige kjøkkenbenkene.

En nøye filetert and godgjør seg i én stekeovnen, i den andre bakes vakuumpakket kål sous-vide.

 

Det er litt av et måltid den tidligere verdensmesteren i kokkekunst tilbereder, men det 70 kvadratmeter store kjøkkenet er ikke tilknyttet en restaurant. Dette er Bocuse d’Or-vinnerens «hjemmekontor».

 

– Da vi planla kjøkkenet var det viktig for oss å kartlegge behovene våre. Vi brukte sosiale medier for å finne inspirasjon, og falt til slutt for AUBOs danske design med rene linjer og praktiske løsninger, forteller Johannessen.

 

"Idiotsikre" benker

At Johannessen og kona Cecilie fant drømmekjøkkenet i sosiale medier, harmonerer godt med hvordan rommet skal brukes. Yellowstone-kjøkkenet fra AUBO skal nemlig være en samlingsplass.

 

Dette er også utgangspunktet for kjøkkenets kanskje mest fremtredende element – de store marmoraktige Dekton-benkeplatene. De er laget av et svært ripebestandig komposittmateriale, tåler ekstremt høy varme og er enkle å rengjøre.

– De er idiotsikre, noe som passer meg veldig fint, sier Johannessen.

 

Størrelsen på benkeplatene gjør det mulig for flere å lage mat sammen. Av den grunn er kjøkkenviftene integrert i kjøkkenbenken, på hver side av steketoppen. Røyk og damp trekkes dermed nedover i stedet for å sige ut i rommet.

 

Nordmenn koster på seg kjøkken

Slike sosiale og inkluderende kjøkken er i vinden om dagen, forteller salgssjef i Montér, Leif Enoksen.

– Mange er veldig opptatt av at kjøkkenet skal være åpent og luftig, og ha kontrastfylte farger, sier Enoksen.

 

Montér leverer AUBO-kjøkkenene i Norge, og de har hjulpet Johannessen-familien med å få på plass drømmekjøkkenet. Mesterkokkens lyse benkeplater komplimenteres med matte, mørkegrønne fronter. Ikke bare er det elegant, det skjuler også sjenerende fingermerker.

 

Ifølge Enoksen er kjøkkenet blitt svært viktig for nordmenn, og de er villige til å investere når det er tid for oppfriskning.

– De kan bruke alt fra 50 000 kroner til mange hundre tusen for å få gode benkeplater, hvitevarer og praktiske skap- og skuffløsninger. Folk er først og fremst opptatt av kvalitet.

 

Dekker behovene

Likevel er det ikke en beslutning som gjøres overilt.

– Omfanget er kanskje den største utfordringen for mange. Den totale kostnaden og eventuelle uforutsette utgifter kan virke litt skremmende, sier Enoksen.

 

Nettopp derfor er Ørjan og Cecilie Johannessen takknemlige for hjelpen de har fått fra Montér. Byggevarekjeden har levert så godt som hele kjøkkenet, i tråd med familiens behov og innspill.

 

Paret slapp derfor å forholde seg til mange leverandører. De unngikk at budsjettet sprengtes, og kunne konsentrere seg om utformingen. Mesterkokken har praktiske løsninger fremfor altfor mange avanserte redskaper.

 

Men:

– Jeg er utrolig utålmodig og har stort sett alltid dårlig tid når jeg lager mat, ler Johannessen, og fyller en kasserolle med kokende vann – rett fra springen.

 

Smart og tidløst

Den spesielle kranen og en vakuumpakker som er plassert under en av stekeovnene, er kanskje de eneste redskapene du ikke finner i et hvilket som helst kjøkken.

– Vi kokker er egentlig veldig enkle. Jeg klarer meg med en ovn som holder jevn temperatur, og trenger ikke andre funksjoner enn varme og damp, forteller Bocuse d’Or-vinneren.

 

Mesterkokken anbefaler at de som er på kjøkkenjakt holder det enkelt og kartlegger hvilke behov rommet skal dekke. Utstyret bør ha god kvalitet og logistikken effektiv.

– Kjøkkenet vårt har et tidløst design, god plass og smarte løsninger. Sånn sett er det også et kjøkken for fremtiden, sier Johannessen.

 

Online katalog

Ta en titt på vår online katalog og få lekker inspirasjon til kjøkken & bad.

Online katalog >

Bestill katalog

Få vår AUBO-katalog gratis tilsendt og få lekker inspirasjon til kjøkken & bad hjem i postkassen.

Bestill katalog >

Finn forhandler

Finn din lokale AUBO-forhandler her. Vi står klar til å yte deg god og profesjonell service.

Finn forhandler >

Book møte

La oss møtes uten noen forpliktelse på et tidspunkt som passer kalenderen.

La oss møtes >

Kontakt oss


Trenger du hjelp, informasjon eller ønsker å kontakte oss?
- Send oss en melding så tar vi kontakt med deg så fort vi kan

Vennligst merk: AUBO holder sommerstengt i uke 30-31, hvorfor en lengre svartid enn vanlig vil skje

Når du fyller ut skjemaet ovenfor, aksepterer du å bli kontaktet av oss.
Les våre betingelser her.